البدر100
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

البدر100

البدر100 برامج كمبيوتر , اسلاميات , صور نادرة , أشهار منتديات , كل جديد معنا
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
https://i.servimg.com/u/f21/14/21/83/26/uuuoou10.gif أخرالمواضيعhttps://i.servimg.com/u/f21/14/21/83/26/uuuoou10.gif <div style="background-color: none transparent;"><a href="http://www.rsspump.com/?web_widget/rss_ticker/news_widget" title="News Widget">News Widget</a></div>                     
http://www.ahlalanbar.net/images/icons/8.gif عدد أعضاء المنتدى https://i.servimg.com/u/f21/14/21/83/26/menu10.gif 651 http://www.ahlalanbar.net/images/icons/8.gif اهلا وسهلا بك https://i.servimg.com/u/f21/14/21/83/26/menu10.gif زائر  http://www.ahlalanbar.net/images/icons/8.gif اخر عضو مسجل https://i.servimg.com/u/f21/14/21/83/26/menu10.gif goga1963  http://www.ahlalanbar.net/images/icons/8.gif
 
 

 تذكرنــي؟
الصفحة الرئيسية غرفه الشات التسجيل البوم الصور   فقدت كلمة المرور؟ اتصل بنا  فوتوشوب اون لين  دخول
 
 

 

 كفتة الجمبرى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
زهرة البستان

كفتة الجمبرى Ouuoou12
زهرة البستان


كفتة الجمبرى Untitl17
<b><i>الجنـس</i></b> الجنـس : انثى
عـدد المساهمات : 829
نشاطِ العضو :
كفتة الجمبرى Left_bar_bleue790 / 999790 / 999كفتة الجمبرى Right_bar_bleue

رقـم العضـوية : 5
تاريخ التسجـيل : 02/06/2009
كفتة الجمبرى Ououou10 كفتة الجمبرى 15

كفتة الجمبرى Empty
مُساهمةموضوع: كفتة الجمبرى   كفتة الجمبرى I_icon_minitimeالأربعاء يونيو 16, 2010 11:59 am

كفتة الجمبرى



المقادير
نصف كيلو جمبرى مقشر- كوب ثوم مفرى- كوب ثوم مفرى-كوب ارز - حزمتين شبت -حزمتين كسبره خضراء -ربع كوب - ملح -كسبرة ناشفة -شطة

الطريقة:
يفرم الجمبرى / التوم / الشبت والكسبره الخضراء ( فى الكبه وكل حاجه لوحدها )
يغسل الارز وينشر للجفاف ثم يطحن فى الكبه ناعم
يخلط الجمبرى مع التوم والكسبره والشبت والارز ويوضع الملح والكسبره الناشفه والشطه
يعجن الجميع جيدا واذا كانت ناشفه يوضع قليل من الماء او الزيت بحرص لسهولة العجن
يحضر صينيه تدهن بالزيت
تعمل اصابع من العجينه مع بلل الاصابع بالزيت اثناء العمل
ترص الاصابع فى الصينيه حتى تنتهى الكميه
يقدح زيت عميق ويتم تحمير الاصابع فيه حتى اللون البنى الفاتح
طريقة عمل الصوص :
يقدح معلقتين زيت ويوضع فيهم باقى كمية التوم وتقلب للون الذهبى
يوضع الخل ويغلى معاهم نصف دقيقه
توضع الصلصه وتخفف بـ 2 كوب ماء
يوضع ملح وشطه وكمون
بعد الغليان لمدة 5 دقائق توضع اصابع الكفته مغموره فى الصلصه
وتترك للغليان 5 دقايق
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كفتة الجمبرى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل كفتة سريعة وهايلة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
البدر100 :: منتدى المرأة :: منتدى المطبخ :: الأطباق الرئيسية-
انتقل الى: