زهرة البستان
الجنـس : عـدد المساهمات : 829 نشاطِ العضو : رقـم العضـوية : 5 تاريخ التسجـيل : 02/06/2009
| موضوع: عندك عزومة او مناسبة ادخلى وانتى هتعملى احلى بوفيه حلويات!!! الخميس مارس 25, 2010 9:20 am | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
جاتوه سواريه المقادير6 بيض / فانيليا / نقط من عصير الليمون1 و ثلاث ارباع كوب سكر ( كوبان الا ربع )2 و ربع كوب دقيق باكو بيكنج بودرنصف كوب ماءللتزيينكريم شانتيه ابيض و بالشيكولاتهشرائح اناناس و كريز مسكرشيكورته مبشوره / بندق / فرمسيلى ملونهالطريقه/نفس طريقه تورته البيت لكن كميه اقل لانى لا اريد كيك مرتفع مثل التورتهبأمكان كل واحده ان تستخدم طريقتها المعتمده يكون اسهل لها و التزيين حسب ذوقكم الجميل و المتوفر لديكم قسمت العجينه على 3 قوالب لعمل كيك ابيض ( عملته فى قالب الكيك المستطيل ) و كيك بالشيكولاته ( فى صنيه مربعه ) و سيوسرول ( فى صنيه التوستر المستطيله )اولا : السيوسرول لا يأخذ و قت فى النضج لانه طبقه صغيره من العجين حوالى 1 سنتى جهزت فوطه عليها ورق زبده مرشوش بالسكر بحجم الصنيه ][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]فور خروجها من الفرن وضعتها على السكر و قطعت حواف الكيك من الاربع جناب و دهنتها مربى مشمش و لفتها و احكمت الورق عليها و تركتها تبرد ثم و ضعتها فى التلاجه و بعد ذلك قطعتها ترنشات][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ثانيا : جاتوه بالكريمه بانده الكيك الابيض يمكن تقطيعها بطرق مختلفمثل ترنشات الكيك العادى لكن ارفع و كل 3 شرائح او 2 مع بعض حسب الحجم المحبب لديك و نزيل الحواف من الاربع جهات للكيكاو تقطع بالعرض ل 3 شرائح رفيعه و تدهن بالكريم شانتيه الابيض طبقه خفيفه بين كل شريحه و الاخرىو يغطى الوجه فقط بطبقه غير سميكه و نعمل خطوط بالشوكه و نقسم المربعات بالنصف و الشرائح الكبيره بالنصف بالطول ثم بالعرض لقطع متساويه و نزينها بالاناناس و رشه بندق او حسب رغبتك][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]يمكنكم ان تعملوا كيك فى صنيه مربعه او مستطيله بيكون اسهل فى الاستخدامثالثا : جاتوه فورينوار الكيك بالشيكولاته نزعت الاطراف ايضا و قسمتها 3 اجزاء بالعرضثم قسمت الكيك لنصفين لعمل تشكيله من الجاتوه و أصبح عندنا 2 باندهدهنت كل شريحه كيك بطبقه رقيقه من الكريمه و غطيت وجه الكيك فقطثم قطعت الكيك بالنصف و قطعتها بالعرض لقطع متساويه و رشيت على نصفها شيكولاته مبشوره و عليها ورده بالكريمه و شريحه صغيره كريز[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]و زينت الجزء الاخر بشرائح الاناناس و و رده من الكريمه و رشه بندقرابعا : جاتوه البلاك فورست نصف الكيك البنى الاخر دهنته بالكريم شانتيه بالشيكولاته بنفس الطريقه و قسمته و وضعت على جزء شيكولاته مبشوره و جزء نصف بندقه[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
خامسا : كورات ملونه بواقى الكيك عندى فتتها و و ضعت عليها جوز هند مبشورو عجنتها ببواقى الكريم شانتيه و غطيتها بالفرمسيلى الملونه و هذه المجموعه كامله][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]و ضعت كل قطعه فى الورق البليسيه و رصيتها فى صنيه التقديم[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]و هنا من الجانب بالشيكولاته][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]و هنا الجانب بالكريمه][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]أتمنى تكون عجبتكم و أكون و فقت فى الشرح و التقديم واشكر أختى أم شادى اللى ساعدتنى بالصور للتوضيح خطوة بخطوة.و هذه مع خالص حبى وشكرى على دعواتكم الجميله[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|
ملك
الجنـس : عـدد المساهمات : 149 نشاطِ العضو : رقـم العضـوية : 44 تاريخ التسجـيل : 19/05/2010
| موضوع: رد: عندك عزومة او مناسبة ادخلى وانتى هتعملى احلى بوفيه حلويات!!! الأربعاء نوفمبر 10, 2010 1:03 pm | |
| مشكورة حبيبتى تسلم الأيادى | |
|